MENU X

De Plattelanders

toneelvereniging

Toneelvereniging De Plattelanders meldt u met pijn in het hart dat er in 2021 geen uitvoeringen zullen zijn zoals u van ons gewend bent. De huidige situatie laat het niet toe om met de spelersgroep veilig te kunnen repeteren en ook de restricties m.b.t. bezoekersaantallen in theaterzalen bieden op dit moment weinig of geen perspectief. Deze beslissing geldt voor de volwassenen en helaas ook voor de jongeren van De Plattelanders.

Als vereniging hebben we een maatschappelijke functie die voorziet in het brengen van plezier en ontspanning maar diezelfde maatschappelijke functie betekent ook wat we moeten zorgdragen voor elkaar en op dit moment weegt dit gegeven zwaarder dan welke andere factor ook.

Uiteraard blijven we niet bij de pakken neerzitten en zijn we reeds volop op zoek naar mogelijkheden om later in het jaar toch een waardig alternatief te brengen. Hou deze pagina in de gaten zodat u niets mist van wat er te gebeuren staat!

Vorige keer speelden wij voor u "Voor altijd jong"

"Ooit was het landgoed van de familie Pan een plek waar jong & oud welkom waren om te spelen, thee te drinken en kersen te plukken uit de enorme kersentuin die bij het landgoed hoorde. Maar nadat meneer Pan, jaren geleden, op raadselachtige wijze van de aardbodem verdween, veranderde dat allemaal. Mevrouw Pan en dochter Alice bleven troosteloos achter. Uiteindelijk sloten ze de poorten van het landgoed en vertrokken op reis. Het landgoed lieten ze na aan hun trouwe butler Fris die er tot hun terugkomst goed voor zou zorgen.

Jaren verstreken......

Ons verhaal begint op de dag dat mevrouw Pan (de barones) en dochter Alice eindelijk terug keren op het landgoed. Iedereen is enthousiast en blij, maar al vlug komt de realiteit boven water. Het geld is op, en het landgoed met de geliefde kersentuin zal verkocht moeten worden.

Reintje Vos en haar handlanger Haak zien deze koop wel zitten, maar of die 2 wel zo betrouwbaar zijn? Ondertussen probeert de Koning te ontdekken hoe je een kind moet krijgen, vinden een aantal oude bejaarden hun jeugd terug , leren we dat verstoppertje spelen levensgevaarlijk kan zijn, en hakt onze ‘drama queen’ uit verveling een hoop koppen eraf"

Het toneelstuk ‘voor altijd jong’ is alweer het zevende stuk waarmee de jongeren op de planken zullen staan. Het stuk is geschreven en geregisseerd door Monika van de Ree en zal worden uitgevoerd door 17 jongeren en 1 volwassen speler. Het stuk bevat en aantal wijze lessen, een vleugje magie en vooral veel humor en is geschikt voor de hele familie.

Premiere op zondag 2 februari om 14.00 uur 2e voorstelling op vrijdag 7 februari om 20.00 uur Kaarten via Ledeltheater.nl of aan de kassa (wees er snel bij, op = op !)

Jongeren van de Plattelanders

Volg ons op facebook:


De Plattelanders
Jongeren van De Plattelanders

Privacybeleid

contact: info@deplattelanders.nl

©De Plattelanders 2022